Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствовао данашњем састанку Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба, на коме је разматрано опремање наше војске за 2021. годину.

“Важни разговори у Генералштабу наше војске. Снажна армија је гарант мира, али и опстанка наше државе и народа”, поручио је Вучић на свом званичном инстаграм налогу “Будућностсрбије”.

Састанку у Генералштабу Војске Србије присуствовали су и  потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

На састанку су разматрани резултати у опремању наше војске у претходне две године, текуће активности и актуелни процеси опремања.

Том приликом су исказане потребе Војске Србије за новим наоружањем и војном опремом, чијом ће се набавком осигурати њено даље јачање.

Закључено је да је набавком савременог наоружања учињен значајан искорак у јачању функционалних и оперативних способности, при чему је истакнуто опредељење да се настави са убрзаним опремањем и модернизацијом, наводи се у саопштењу.

 „Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here