Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председник Александар Вучић рекао је у иnтервјуу за лист Катимерини да је Србија спремна да преговара о компромисном решењу косовског проблема.

Вучић је поручио да ако неко мисли да дође у Београд и каже да признамо Косово и Метохију као независну земљу – то се неће догодити.

Вучић је, упитан о корекцији граница као могућем делу решења косовске кризе, поставио питање – о којим границама се говори, о онима које признају Кина, Русија, Грчка и Шпанија или онима које признају Француска, Немачка…

На поновљено питање новинара о сценарију размене територија, председник Вучић је подсетио да је Србија увек тражила компромис и да не жели да се наметне решење које ће бити у интересу само једне стране.

“Ми смо спремни и отворени да преговарамо о било каквом компромисном решењу. Неки помињу друге моделе, али не нуде нам ништа конкретно. Ако неко мисли да ће доћи у Београд и рећи нам да признамо Косово и Метохију као независну земљу, то се неће догодити”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је захавалан Грчкој што није признала независност Косова и рекао да је “реч је о земљи која штити међународно право, упркос притисцима којима је по том питању била излозена”.

“Од мене нећете чути друге захтеве осим тога да желимо да се укину таксе од 100 одсто (које је увела Приштина на производе из централне Србије). Зато желимо да седнемо за сто, да разговарамо о том проблему и пробамо да нађемо решење”, рекао је Вучић у интервјуу који је дао приликом дводневне званичне посете Атини.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here