Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Мораћемо да ојачамо авијацију и да купимо неке од ловачко-бомбардерских авиона, већ смо покренули неке кораке у том правцу, рекао је председник Александар Вучић током посете касарни у Сремској Митровици. Он је рекао да постоје три отворена питања у вези са понашањем Приштине током Бриселског дијалога.

Тешко је развијати скупу ловачку авијацију, обновили смо бомбардерски део, имамо 10 „мигова 29“, ускоро ће оперативно бити 14, модернизоване „орлове“, супер Г4, међутим, то мора да буде много снажније, рекао је Вучић.

Набављамо генерацију авиона 4 и 4 плус и идемо на модерније, рекао је председник.

Када је у питању понашање Приштине током Бриселског дијалога, будући да су наставили кампању за даље признање Косова, Вучић каже да постоје три одговора Србије.

Прво је да реч и потпис Приштине не значи ништа, ни на потпис за Заједницу српских општина, ни на оно што су обећали Гренелу, рекао је Вучић.

Под два, како је могуће да нико из међународне заједнице не реагује, да Приштина тражи додатна признавања. Формално ће пред нама нешто да кажу, али суштински им замерити неће“, навео је председник Србије.

Под три, морамо да чувамо мир и стабилност и да не губимо нерве. Ако Приштина буде наставили своју кампању за додатно признавање, ми ћемо наставити кампању за отпризнавање и биће пет пута јача“, поручио је Вучић.

Председник Србије је прокоментарисао и вест да је и други контигент оклопних возила из САД стигао на Косово и Метохију, наводећи да Американци, Турци и Немци брину о свом чеду.

Вучић је рекао да су српске безбедносне службе упознате са том доставом и да Србија истог секунда зна шта стиже на Косово и Метохију, прецизирајући да су „хамери“ стигли на КиМ 20. јула.

За разлику од Хрватске, Србија одлучила да буде господар свог неба

Председник Србије је поручио да је Србија одлучила да сама буде господар свог неба и да га сама чува, за разлику од, на пример, Хрватске.

Указао је и да је Србија покренула неке иницијативе у правцу набавке ловачких авиона, који штите борбене у акцији.

Поводом вести из Хрватске да та земља ни за време мандата нове владе неће успети да набави нове „мигове“ и да ће морати да приземљи старе, Вучић је рекао да се ми не такмичимо са њима, јер ће њима неко други да чува небо, пренео је Танјуг.

„То је питање избора да ли желите да неко други чува ваше небо или да будете свој господар. Ми смо се одлучили да сами чувамо своје небо, да будемо свој господар“, истакао је председник Србије.

Вучић о корони: Спремни смо да се суочимо са много тежим таласом

Када је у питању вирус корона, Вучић је рекао да смо спремни да се суочимо са много тежим таласом

Председник Србије је рекао да очекује да ће број заражених вирусом корона почети да опада следеће недеље, а поводом петиције групе лекара који су затражили смену Кризног штаба поручује да ће увек бити на страни здравствених радника који себе несебично дају да би спасили људске животе.

Истиче да су држава и читав Кризни штаб дали све како би заштитили људске животе и подсетио да је држава успела да набави сву медицинску опрему, као и да 1.030 респиратора стоји у магацину за случај јачег удара вируса корона на јесен.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here