Mesto za reklamu

16.01. 2019.

Србија је поуздан партнер Русији, рекао је председник Србије Александар Вучић уочи сутрашње посете руског председника Владимира Путина Србији.

“Ја то мислим, ја то радим тако, ја не лажем, можда се неком не свиђају моје речи, али ја мислим да смо поуздан партнер Русији. Када кажем ”да” председнику Путину, онда ми то и урадимо”, рекао је Вучић.

“И када кажем у Вашингтону и Бриселу да нећемо и да не желимо да уведемо санкције Русији – то је истина и фер”, каже српски председник.

Вучић је истакао да је руски председник веома популаран у Србији и да ће се велики број људи, који жели годинама да га види, окупити и доћи, “само да га види”.

Један од разлога Путинове популарности у Србији је тај што је Москва спасила Србију стигме геноцида, истакао је Вучић.

Како је нагласио Вучић, никада нећемо заборавити 2015. годину када су (руски шеф дипломатије Сергеј) Лавров и (руски стални изасланик у УН Виталиј) Чуркин по Путиновој наредби спасили Србију од стигме народа који је починио геноцид, као што је то било предложено британском резолуцијом у Савету безбедности УН.

“Никада то нећемо заборавити”, истакао је председник Србије.

Вучић је рекао да се увек консултује са својим руским колегом, Путином и да га пита за савет.

“Упознајем га са свим што се догађа и не лажем, говорим истину, иако му се увек све не свиђа”, каже Вучић.

Како је рекао, то је једна од ствари које Путин веома поштује.

“И ја то поштујем, јер је он лидер велике земље, а ја сам лидер мале земље и он показује поштовање за ову земљу и ја сам му веома захвалан”, рекао је Вучић.

Председник Србије подсетио је да је био под озбиљним притиском након што је Србија послала хуманитарну помоћ Сирији.

“Нисмо послали оружје, већ житарице, путер и шећер, али су почели оштри напади на нас. И кад сам дошао код председника Путина и дошли су и новинари, рекао сам му да можемо да пошаљемо један или два авиона са (хуманитарном) помоћи.

“И Владимир Владимировић ми је рекао: Александре, не ради то, то ствара само додатне проблеме за тебе”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“ / Tвитер, Танјуг /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here