Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Председник Александар Вучић и европски комесар Јоханес Хан су, у телефонском разговору, размотрили ситуацију на Западном Балкану, посебно односе Београда и Приштине. Вучић разговарао и са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом.

Александар Вучић је поново указао на последице које такса на српску робу има на односе и стабилност у региону.

У разговору са комесаром Јоханесом Ханом још једном је истакао спремност Србије да настави дијалог, након што Приштина одустане од неоправдане таксе, која, осим српске привреде, угрожава свакодневни живот Срба на Косову и Метохији.

Председник је захвалио комесару Хану на разумевању и на ангажовању да се постојећи проблем реши.

Комесар Хан је поздравио спремност Србије да сачува мир и стабилност.

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном и са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом.

Двојица саговорника су размотрили ситуацију у региону, а посебно односе Београда и Приштине и могуће начине за превазилажење застоја дијалога изазваног увођењем такси на српску робу.

Мичел је рекао да очекује да Приштина укине таксе на српску робу и створе услови за наставак дијалога Београда и Приштине.

Председник Вучић рекао је да је Србија спремна да истог тренутка, по укидању тих такси, настави дијалог, јер је опредељена за очување мира и стабилности у региону.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here