Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Србије Александар Вучић је на свом Инстаграм налогу “будућностсрбијеав”, уочи отварања ауто-пута кроз Грделичку клисуру најављеног за викенд, истакао да је то најтежа деоница јужног крака Коридора 10 дуга 26,3 километара, као и да је Коридор 10 један од најважнијих паневропских саобраћајних коридора који пролази кроз нашу земљу.

“Треба да будемо поносни, ово смо чекали деценијама. Ауто-путеви нас спајају, доносе нова радна места, веће плате и већи број туриста”, навео је председник.

Коридор 10 је, такође, један од најважнијих паневропских саобраћајних коридора који пролази кроз Србију и повезује Аустрију, Мађарску, Словенију, Хрватску, Србију, Бугарску, Македонију и Грчку, чија је изградња почела још 1970. године у бившој СФРЈ.

“Траса ауто-пута кроз Грделичку клисуру најтежа је деоница јужног крака Коридора 10, дуга 26,3 километара. Очекивана вредност инвестиције је 350 милиона евра”.

Уз текст су на инстаграм налогу “будућностсрбијеав” објављене и фотогафије завршеног ауто-пута, као и подаци о том пројекту.

На пример, да се на деоници Коридора 10 у Грделичкој клисури налазе и два најсавременија тунела (Предејане и Манајле) и 36 мостова.

„Српска стварност“ Инстаграм Председника Србије /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here