Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Председник Александар Вучић угостио је данас децу српске националности из региона, и поручио им да је Србија њихова земља, у којој су своји на своме, и у којој ће их увек дочекати љубав, одакле год да долазе.

Вучић је домаћин деци која су у главни град Србије дошли из Хрватске, Северне Македоније, Словеније и Босне и Херцеговине, припремио им и пригодне поклоне, али су и они њему измамили осмех на лице поклоном који су му уручили, а даровали су му икону Богородице.

Цитирајући чувеног Мику Антића, који је написао стих “да би се истински волело треба одрасти до детета”, тај мудри и опомињући стих из песме “Љубав”, Вучић је рекао да осећа потребу да им се извини у име свих одраслих, јер ниједан изазов који је пред њима нису сами направили нити га заслужили.

“Нису сви међу нама одраслима у свету, одрасли до детета. Ниједан изазов пред вама нисте сами направили, нити засужили, већ сте га наследили од нас одраслих, али не и дораслих свему. Никада ниједно дете није почело рат, срушило берзу, нити оставило на улици некога, без дома, родитеља и деце”, рекао је Вучић.

Поручио је да је Србија данас оаза мира, стабилности и љубави, додајући да може то да каже у овом декадентном и узаврелом свету, у којем владају хистерија у мржња.

“Увек на памети љубав, она је као снага – ако је више трошите, више ћете је имати. Гајите љубав, љубите своје родитеље, другове, спрски народ. Волите своју кућу Београд, и свој дом Србију. Овде сте своји на своме, овде ће вас увек сачекати љубав одакле год да сте”, поручио им је Вучић.

У име деце из региона Јована из Мостара се захвалила председнику на пријему, рекавши да са још осморо деце, долази из Просвјетине школе у Мостару, како је додала, најлепшег града са југа БиХ.

Она је указала је да су са њом још деца из Вуковара, Куманова, Старог Нагоришана, Копра и да су сви срећни што су у Србији, што су кроз претодневни камп имали прилике да се друже, али пре свега обиђу знамења у Србији.

“Долазимо из различитих крајева и свако има специфичну причу, али сви имају заједничку љубав према Србији и свом наоду, и јаку жељу да очувамо свој идентитет”, рекла је Јована.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here