Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Председник Александар Вучић угостио је данас српску деце из Хрватске, Мађарске и Словеније, која бораве у посети Србији. Вучић је у згради Председништва организовао пријем за више од 30 српске деце из три земље, која учествују у трећем летњем Кампу за српску децу из региона, пожелео им добродошлицу, а припремио им је и пригодне поклоне.

Током боравка у Србији, од 10. до 14. јула, 36 српске деце из региона, узраста од 10 до 14 година, посетиће Сремске Карловце, манастире на Фрушкој гори, Нови Сад и Београд, како би се упознали са својом историјом, језиком, културом.

Државне границе које данас постоје не смеју да буду ограничавајући фактор за културне, језичке и све друге домете једног народа, поручио је данас председник Александар Вучић обраћајући се српској деци из Хрватске, Мађарске и Словеније, који бораве у посети Србији.

Вучић је рекао да га радује што су у Београд дошла српска деца која живе у Хрватској, у главном из Источне Славоније и Западног Срема, из Словеније, углавном из Марибора, Цеља и других делова, као и Мађарске.

“Много сам срећан што данас могу да вас примим у Председништву. И када вас видим у мајицама са ликом Николе Тесле, знам колико сте ви поносни и свако од нас, што је Никола Тесла српског рода, и што се једнако као и ви поносимо српским родом, писмом и српским језиком, баш као што је и Тесла волео и поштовао свој језик, писмо и свој народ”, рекао је Вуцић.

Поручио је да је Србија увек прибежиште сваком добром човеку, наравно, и сваком Србину.

Председник је нагласио да се данас не прави више разлика одакле је дошао који Србин, већ је важно само да чувамо свој језик и културу.

Пожелео је деци да се осећају као код куће у Београду, јер он, каже, и јесте њихова кућа.

У име својих другара, председнику се обратила Оливера Ђукић из Бијелог брда, месту у Славонији, и захвалила се на добродошлици и гостопримству.

Додала је да су деца у оквиру летњег кампа до сада посетили Нови Сад, Врбас, Сремске Карловце, упознали историјске знаменитости Србије, а радују се да данас обиђу Београд, да се друже, међусобно упознају и негују пријатељства.

Децу из Словеније, Хрватске и Мађарске јуче су у Новом Саду угостили и председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here