Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Председник Србије Александар Вучић најавио је у Новом Саду да ће ускоро уследити попуштање епидемиолошких мера. “Радиће угоститељски објекти. Али постоје размимоилажења да ли само за вакцинисане или за све”, рекао је Вучић.

Председник Србије Вучић је нагласио да је за позитивну дискриминацију каква би била ова неопходно да се прекрши Устав.

“Нисам вољан да прекршим Устав, јер Устав је тај који каже да су сви грађани равноправни”, нагласио је председник.

Навео је да у Србији дневне бројке заражених падају, али да су и даље огромни, због чега је, како каже, важно да се грађани вакцинишу.

Вучић је, упитан да ли је индијски сој коронавируса додатни разлог за вакцинацију, указао да су актуелне бројке боље за три до четири одсто.

“Ми гледамо бројке на седам дана, јер не може да се ситуација оцени на основу поређења из дана у дан. Имали смо 19,1 одсто оболелих од укупног броја тестираних, а данас је то, до 12 часова,тај проценат на 15,2 одсто”, пренео је председник.

Вучић је рекао да су бољи бројеви, али док се не спусте на испод 10 одсто бројеви су и даље огромни и ужасни.

Указао је да се смањио број прегледа, али и да и поред тога није нормалан, већ превелик.

“Једини спас за све то јесте вакцинација. Њом ће бити мање заражених. Наравно да ће и међу вакцинисаним бити оних који су се заразили јер су суочени у окружењу са великим бројем инфицираних, али зато у 95 одсто случаја неће умрети”, објаснио је председник.

Упитан како побољшати одзив грађана за вакцинацијом Вучић је одговорио да ће бити потребно да се иде код људи, у села, тржне центре, на свако место да им се понуди вакцина.

Подсетио је да су поједини чланови Кризног штаба тражили да се иде са позитивном дискриминацијом вакцинисаних, али, додаје, то је проблематично из других разлога.

“Није добро што не постоји већа жеља за вакцинацијом”, закључио је Вучић.

Констатовао је да је Србију британски сој веома озбиљно погодио.

“Огроман број преминулих имамо од њега, а он је сада апсолутно доминантан. Брже се људи заражавају и тежи су облици болести. Ако је индијски сој још гори само нам је то фалило. Али не можете ништа да избегнете, јер је свет целина, и зато морамо да се припремимо, купујемо лекове, градимо болнице и вакцинишемо се”, закључио је Вучић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here