Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председник Србије Александар Вучић је поручио окупљенима да ће Србијa и убудуће помагати Дрвар.

“Иако живимо у различитим државама, знамо да припадамо истом народу”, истакао је председник, који је присуствовао отварању филијале “Комерцијалне банке” и отварању погона фабрике “Јумко”.

Председник Србије Вучић, са званичницима РС и српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, у Дрвару је поручио окупљенима да на Србију увек могу да рачунају.

“Иако живимо у различитим државама, знамо да припадамо истом народу”, рекао је председник.

Током отварања подружнице “Комерцијалне банке”, Вучић је указао да се ради оно што је речено пре неколико месеци.

“Ово није крај наше подршке. Знам да Дом здравља има много проблема. Добили сте новац који смо пребацили преко Владе Републике Српске – 925 хиљада евра. Почетком децембра, као што смо рекли. Даћемо још новца за Дом здравља, да наши старији и деца могу да се лече, помагаћемо и даље Дрвар и ово није последњи пут да сам дошао у Дрвар”, поручио је Вучић.

Председник Вучић и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворили су потом у Дрвару погон фабрике “Јумко” из Врања, у којем је запослено 80 радника, а за чију градњу је Влада Србије издвојила 500.000 евра.

“Срећан сам што смо испунили обећање и што ове дивне жене данас раде. Потрудили смо се да и у Јумку плате повећамо и надам се да ћемо то наставити у будућности. То је био наш посао и то смо урадили. Чињеница је да у свакој општини у РС радимо по један важан пројекат, то се раније никада није дешавало”, истакао је председник на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav. 

Вучић: Тешке поруке из Подгорице

После отварања новог погона „Јумка“  Председник Србије Александар Вучић је одговарао на питања новинара која се односе на актуелне политичке теме и на односе са Црном Гором. Рекао је да из Подгорице стижу “тешке поруке”, попут оцене председника Црне Горе Мила Ђукановића да су протести “лудачки”.

“То су за нас тешке поруке”, рекао је Вучић новинарима на питање о изјави Ђукановића.

Додао је да је СПЦ део националног идентитета.

Каже да нема намеру да се меша у црквено, поготово не у духовно питање, јер, иначе, није велики верник, иако је припадник српске цркве, у којој је крштен, и не иде свакодневно на литургије.

Али, каже председник, српска црква има велики значај за српски народ.

“Српска црква је, сем духовног живота, била чувар нашег националног бића. Видите из различитих извора, тако и многих из државних структура да кажу да то није српска, већ ће је назвати ”неком православном црквом'”, приметио је Вучић.

Сутра ће, истиче, тако урадити на Косову, па у Хрватској, “као пред Други светски рат, када су имали глупу идеју да то буде хрватска павославна црква”, па су то променили, објаснио је он.

Вучић је указао да српски народ у Кистању, Добропољцима, на пример, опстаје само због постојања манастира Крка.

“Немамо задње намере”

Навео је да Србија нема “никакве задње намере” када улаже у Босну и Херцеговину и истакао да је циљ да се помогне српском народу, чиме ће, каже, и економија БиХ напредовати.

“Наш је циљ да помогнемо, немамо никаквих задњих намера, ама баш никаквих”, рекао је Вучић након отварања фарбике “Јумко”, упитан да ли Србија отварањем фарбика у БиХ и економским јачањем шири свој политички утицај у БиХ.

Вучић каже да је Србија прошлу годину завршила са 3,8 милијарди инвестиција, што је око 60 одсто укупних инвестиција на Западном Балкану и да се отварају могућности пословних људи за улагање ван граница, али и да држава помогне.

Каже и да не види зашто би то било коме сметало јер таква улагања подижу БДП целе земље.

“Капитал и новац не знају за границе и то је добро за све и то одговара свакоме у БиХ. не само Милораду Додику, као члану Председништва, већ и Изетбеговићу, Човићу, Џаферовићу, Жељки Цвијановић, јер подизе укупан БДП земље и БиХ на економској лествици”, рекао је Вучић.

Истиче да Србија постаје снажнија и да први пут достиже и престиже Црну Гору и БиХ по просечним платама.

“Ми желимо да то поделимо и желимо да будемо приближни, јер овде живи милион Срба у БиХ, а уколико би се направила велика разлика у економском смислу, велики број Срба би се брзо преселило у Београд и Србију, а ми то не желимо, желимо да људи остану на својим огњиштима”, рекао је Вучић.

 Председник Вучић је на крају посете Дрвару обишао Титову брвнару у пећини – Музеј “25. мај”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here