Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се јутрос у Женеви са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сумом Чакрабартијем са којим је разговарао о глобалним економским кретањима, о привредном расту земаља региона Западног Балкана и пројектима ЕБРД у Србији.

Председник Вучић је истакао да српска економија напредује, као и да је Национални инвестициони план добар за наставак економског развоја.

Председник ЕБРД Чакрабарти честитао је председнику Вучићу одличне економске резултате, истакавши да је Србија међу пет земаља са којима ЕБРД постиже најбоље резултате.

Европска банка за обнову и развој подржава иницијативу регионалне економске зоне и наставиће да унапређује своју додатну вредност кроз бољу сарадњу са осталим интернационалним финансијским институцијама.

Вучић се пре састанка са Сумом Чакрабартијем, састао и са председником и чланом Управног одбора Светског економског форума (WЕФ) Бергеом Брендеом и чланицом Извршног комитета Форума, руководиоцем за Европу и Евроазију Мартином Ларкин.

Председник Србије ће током дана учествовати у Стратешком дијалогу о Западном Балкану у организацији Светског економског форума.

Вучић је синоћ по доласку у Швајцарску рекао да очекује много од важних сусрета које ће имати, а најавио је да ће се разговарати и о односима Београда с Приштином, додавши да је изненађен што нико из Приштине није у Женеви.

На скупу у Женеви учествоваће и нови шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел, оснивач Светског економског форума Клаус Шваб и премијери Хрватске и Албаније Андреј Пленковић и Еди Рама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here