Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Председник Србије Александар Вучић обишао је мобилни пункт за вакцинацију у селу Звечка и Врело код Обреновца, и апеловао на грађане да се вакцинишу, уз констатацију да уколико бисмо успели готово сви да се вакцинишемо онда бисмо могли би да радимо, да живимо нормалан живот, померамо Србију неупоредиво брже од других.

Александар Вучић је, након обиласка мобилног пункта за вакцинацију у селу Звечка код Обреновца, рекао да пре свих морамо да изађемо из короне, да се посветимо раду, послу и животу да бисмо урадили све оно што нисмо стигли до сада да урадимо.

Он је нагласио да мобилни пунктови треба да помогну људима да се лакше и брже вакцинишу.

“Људи се често питају зашто је то све важно за нас, зашто претерујемо и инистирамо да се вакцинишемо. Инсистирамо због здравља сваког нашег човека, наших живота. Ја сам примио две дозе кинеске вакцине, нисам ни осетио и данас знам са 95 одсто сигурности да ћу да преживим ако се разболим. То ми даје могућност да се осећам слободније, да могу да планирам”, поручио је између осталог Вучић окупљеним грађанима.

Вакцинација у аутобусу у коме се налази опрема за рад две екипе за вакцинацију, почела је јутрос око 9.30.

У Обреновцу је до сада вакцинисано првом дозом око 17.000, а ревакцинисано је 13.000, односно укупно је вакцинисано око 30.000 грађана, што је отприлике 30 одсто у односу на број пунолетних грађана те општине.

Александар Вучић потом је посетио и мобилни пункт за вакцинацију на стадиону локалног фудбалског клуба Врело код Уба и поручио да је данас вакцинација питање опстанка и развоја земље и да му зато није тешко да иде ако треба и до сваког села ако ће због тога бити вакцинисано више 50 или 100 људи у том месту.

“Наш посао је да се боримо и да будемо одговорни, то је борба за наставак економског раста. Хиљаде ствари које радимо у Србији можемо ако економија иде напред и ако победимо корону. Без тога немамо никакву шансу. Зато се чудим неодговорним људима”,  рекао је Вучић.

Додао је да се поједини људи противе вакцинацији иако не умеју да објасне због чега и тако терају инат животу.

Пунктове вакцинације су, са председником, обишли и министар здравља Златибор Лончар, председници општина Обреновац и Уб  и званичници Београда, а придружила им се и премијерка Ана Брнабић.

Вучић је пре неколико дана и најавио да ће од данас кренути “на терен”, пре свега у села и мања места, како би лично апеловао на грађане да се вакцинишу не би ли се број људи који су примили цепиво повећао.

У разговору са новинарима председник Александар Вучић је одбацио критике на рачун новчане помоћи дражаве грађанима и истакао да у буџету има новца за исплату, јер су предвиђене уштеде, додајући да спасавање живота грађана нема цене.

“Одлуку смо донели да мотивишемо људе, да покажемо да нам је стало да се вакцинишу. Интерес државе је да спасавамо животе. Некад неког не можете да уверите да му тиме спасавате живот, и на који год начин да морамо да убедимо људе, то радимо, то није питање цене”, рекао је Вучић.

Истакао је да Србија нема проблем са јавним дугом и поручио да има довољно новца у буџету за исплату новчане помоћи, јер да са планираним уштедама у буџету има и за више од 3.000 динара, које издвајају за вакцинисане.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here