Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас у Истанбулу свечаности поводом пуштања у рад деонице гасовода Турски ток. Том приликом састао се и са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, Председником Руске Федерације Владимиром Путином и председником Владе Бугарске Бојком Борисовим.

 Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је гасовод “Турски ток” од стратешког и животног значаја за опстанак и будућност Србије и даљи напредак земље, у економском смислу пре свега. 

Александар  Вучић је истакао да је гас од огромног значаја за енергетску безбедност земље и привлачење страних инвестиција и да се због тога велике силе и боре око тога.

“Изградња гасовода дугог 403 километра кроз нашу земљу, а касније и секундарног гасовода, како би гас довели у Владичин Хан и друга места, од огромног је значаја”, поручио је Вучић.

Председник Србије је најавио да ће са руским председником Владимиром Путином и турским председником Реџепом Таипом Ердоганом разговарати и о томе како једна светска и једна регионална сила гледају на проблем на Блиском истоку, јер је то важно питање и за Србију, пошто ће свака ескалација повећати цене нафте и гаса.

“То за нас не би било добро и о томе ћу с њима разговарати, да видим како они на то гледају”, објаснио је Вучић, додајући да се гас везује за нафту.

Вучић је рекао да може да се догоди да цена нафте буде на највишем нивоу у последњих неколико месеци, што ће зависити од односа САД и Ирана.

Председник Вучић је рекао и да ће разговарати са лидерима Русије, Турске и Бугарске о билатералним однсима, о политичкој подршци на различитим нивоима Србији, и продубљивању међудржавних односа, као и да ће у разговору са Борисовим моћи да се сагледају односи са ЕУ и да се види да ли ће сви пројекти планирани моћи да се остваре до краја.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here