Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на изградњи нове ковид болнице у Крушевцу, капацитета 490 лежаја, а која би, каже, требало да буде отворена средином децембра. Следи једна од најтежих седмица по питању коронавируса, упозорио је председник.

“Данашњи бројеви су лошији него прошле недеље, оно што сам видео у првим сатима. Сигурно следи једна од најтежих седмица, али борићемо се и верујем да ћемо се изборити заједно”, рекао је Вучић новинарима у Крушевцу.

Будући да је за сутра најављена седница Кризног штаба, Вучић је рекао да ће надлежни послушати и прихватити све одлуке и препоруке Штаба, али их је замолио за разумевање, јер, каже, држава мора да плати и болнице, и плате и пензије, које жели да повећава.

“Ако будемо морали да затварамо, а очигледно је да се ближимо томе, посебно у делу угоститељских и туристичких потенцијала, добра вест је да ћемо пронаћи начин да им помогнемо, да ли кроз плаћање још једног минималца или некако другачије, видећемо, Ако се струка определи да све затварамо, ипак нећемо имати проблеме и све одлуке ћемо спроводити”, рекао је Вучић.

Председник је најавио вечерас да ће нова ковид болница у Крушевцу бити завршена до 15. децембра.

Вучић је током обиласка радова и разговора са радницима у трећој смени, рекао да се они веома труде да што пре заврше ту болницу, како би могла да прими прве пацијенте.

Запитао је раднике да ли ће све бити готово најкасније до Светог Николе и добио од њих потврдан одговор.

Председник је рекао да ће се ту лечити не само облели од ковида из Крушевца, већ и из Трстеника и других градова у том делу Србије.

Ковид болница у Крушевцу имаће 490 кревета, од тога 150 на интензивној нези.

Клинички центар Ниш, под чијом ингеренцијом ће бити ова болница, крајем прошле недеље расписао је конкурс за 641 медицинског радника – 126 лекара различитих специјализација, 439 медицинских сестара и више десетина техничара.

По завршетку грађевинских радова следи опремање објеката и инсталирање најсавременије опреме.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here