Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председник Србије Александар Вучић поручио је да Србија поштује територијални интегритет свих држава у региону и да нема претензија ни према једној територији. Истиче да очекује да се и друге земље тако понашају.

Председник Србије Александар Вучић борави у Мостару где ће присуствовати отварању 22. Међународног сајма привреде. Новинари су тражили до њега да прокоментарише изјаву Милорада Додика о прекрајању граница.

На опаску новинара у Мостару да “подржава Додикове ставове”, Вучић му је одговорио да не би требало да износи констатације о томе да ли он некога подржава или не.

“Ако ме питате шта Србија мисли о промени граница на Балкану, сматрамо да је веома важно да сви поштују територијални интегритет Србије и Србија поштује територијални интергритет свих осталих. Тако је било и надам се да ће тако и остати”, рекао је Вучић.

Додао је да сматра недоличним изјаве појединих политичара и из Босне и Херцеговине који су рушили територијални интегритет Србије у уверењу да је могуће да само Србија буде оштећена.

“Сматрам да је то лоша порука и да нико ни на који начин не треба да крши било чији територијални интегритет”, истакао је Вучић.

Он је додао да Србија нема никакве претензије према Црној Гори, БиХ, Хрватској, Македонији.

Сарадња са Додиком у интересу Српске, БиХ и Србије

Кад је реч о сарадњи са Милорадом Додиком, сада председавајућим Председништву БиХ, а раније председником Републике Српске, Вучић је рекао да је та сарадња у интересу РС, БиХ и Србије и да верује да у будућности може да буде још боља.

“Мислим да нико није имао проблема због добре сарадње са Србијом, напротив”, рекао је Вучић.

Говорећи о граници са БиХ, Вучић је подсетио да је у Сарајеву договорено да део границе од три одсто буде решен, што је веома важно и за БиХ и за Србију, али да ипак није постигнут договор.

“Тамо је био Човић, тада је био и Иванић и обојица могу да потврде да сам урадио све што смо се договорили, од А до Ш, али то није било довољно јер је дошло до неке промене става”, рекао је Вучић и додао да мора још да се ради на томе како би се дошло до решења.

На питање новинара зашто се његов представник није појавио на потписивању протокола о тромеђи између Србије, БиХ и Црне Горе, Вучић је одговорио да се вероватно радило о спорних три одсто границе и додао:

“Како да се појави ако нисмо договорили тих три одсто”.

На констатацију новинара да ипак није реч о том делу границе, Вучић је рекао да онда не зна о чему се ради.

„Српска стварност“ /РТРС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here