Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Председник Александар Вучић је у Пуковцу код Дољевца примио другу дозу кинеске вакцине “Синофарм”, три недеље након примања прве дозе.

Александар Вучић је прву дозу вакцине примио у Рудној Глави код Мајданпека 6. априла, а данас је добио и другу дозу.

Председнику је другу дозу дала медицинска сестра Виолета Стаменковић у здравственој станици која је пре три године реконструисана средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије.

Докторка је прегледала председника пре примања вакцине, питала да ли је алергичан и да ли је имао реакције после примљене прве дозе вакцине, на шта је Вучић одговорио да није имао никакав проблем, нити је ишта осетио.

Она му је измерила и крвни притисак, а том приликом Вучић је прокоментарисао да се вратио у Београд из Брисела јутрос у два сата после поноћи и затекао нови “нон пејпер”, који му је, каже, подигао притисак.

Вучић је поручио да је најважније да се грађани вакцинишу, додајући да је несрећан што није и већи број људи примио вакцину. Замолио је све грађане да се вакцинишу, јер има довољно вакцина.

“Вакцинишите се, не само да сте тако спасили свој, већ и животе других”, поручио је Вучић.

Председник је захвалио и Кини на свој помоћи и подршци.

“Желим да се захвалим људима из Кине, да пренесете поруку кинеском народу и председнику Сију. Захвални смо кинеској држави на помоћи и подршци, на огромном броју вакцина и надам се да ћемо унапредити сарадњу и по питању производње вакцина и по питању секвенцирања, на којем ћемо радити са пекиншким инсититутом”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here