Mesto za reklamu

03.12.2019.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Сочију да очекује и нада се добром састанку сутра са руским председником Владимиром Путином истичући да је реч о веома важном састанку за Србију.

Вучић је за РТС, по доласку у Сочи, истакао да ће са Путином разговарати о свим кључним питањима – од Косова и Метохије, ситуације у региону Западног Балкана, до тога како Путин сагледава политичку ситуацију у Европи, Евроазији и целом свету.

Истакао је да је за Србију од кључног значаја разговор о билатералној сарадњи и унапређењу трговинске размене.

Вучић је изнео податак да је робна размена прошле године била 3,6 милијарди долара, а да ће у првих 10 месеци ове године прећи ниво из прошле године, пре свега због тога што Србија увози енергенте, услед економског и индустријског раста.

Додао је да ће важан део разговора бити посвећен сарадњи у области унапређења железничке мреже у Србији.

Коментаришући чињеницу да је посета Русији уследила након афере “руски шпијун”, Вучић је рекао да је он то затворио у разговору са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан Харченком.

“Ми смо рекли истину, савест нам је чиста и уверени смо да ћемо наставити са развојем најбољих односа са Русијом. Ако имају шта да нам замере, волео бих то да чујем, немам проблем са тим”, рекао је Вучић.

На подсећање да су уочи његовог одласка у Русију у Србију стигли руски хеликоптери Ми-35М, Вучић је поновио да је реч о летелицама које спадају у најбоље на свету, пренео је Танјуг.

“Видим то као додатни гест пријатељства и пружену руку Србији пред посету Сочију”, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић ће се сутра, у среду, састати са председником Русије Владимиром Путином, са којим ће разговарати у резиденцији “Бочаров ручеј”.

Двојица председника ће најпре имати састанак у четири ока, а потом ће разговоре наставити са делегацијама на радном ручку, који Путин приређује у част председника Србије.

По завршетку састанка, предвиђене су изјаве Путина и Вучића.

У центру Сочија, у сусрет састанку двојице председника постављен је велики видео бим, као поклон припадника српске дијаспоре, а у Вучићеву част, у којем се, уз констатацију “Браћа заувек”, смењују заставе Србије и Русије, као и фотографије Вучића и Путина.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here