Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ на тв Пинк,  да хоће да разговара и прави договоре са званичницима Црне Горе поводом Закона о слободи вероисповести, али “не на уштрб” српског народа у тој земљи.

“Тенковима на Црну Гору нећу, хоћу да разговарам са људима у Црној Гори и правим договоре али не на уштрб српског народа. Мислим да је то рационално, одговорно промишљање”, рекао је Вучић гостујући на телевизији Пинк, преноси агенција Бета.

Оценио је да власти у Подгорици неће променити одлуку о усвајању тог закона.

“Одлука је донета и мислим да је неће променити. Волио бих да дође до промене, али не верујем да ће се то догодити”, рекао је председник Србије.

Вучић је оценио да је усвајање тог закона пробудило српски народ не само у Црној Гори, већ и у Србији и Републици Српској, јер како је навео, “осјећају неправду и да све што је другима дозвољено, Србима није”.

Вучић је вечерас изјавио и да је Црна Гора једина земља у којој није био у званичној посети, али је истакао да је увек спреман да разговара са Милом Ђукановићем, иако различито гледају на ствари.

“То говори о томе да су постојале ствари о којима нисмо сагласни”, рекао је Вучић за тв Пинк.

Вучић је истакао и да је посао Ђукановића, као и његов да раде и у интересу Србије и Црне Горе, као и да је увек избегавао да каже тежу реч.

Подсећа да је Србија уложила у Српску кућу 3,5 милиона еура, да је уложен новац у одржавање и рад српских националних институција, али да се мора подржати интегритет те земље.

Каже и да је Ђукановићу пренио шта мисли о правима српског народа, да је он поштен, отворен и искрен и да није претерао.

“Жао ми је што се владајућа партија наљутила, а видео сам то по саопштењу ДПС, али моја улога је да водим рачуна о 28 одсто српског живља у Црној Гори”, каже Вучић.

Он је представнике међународне заједнице упитао која права имају Албанци са 25 одсто у Северној Македонији, а која Срби у Црној Гори и затражио рационалан одговор на несразмеру у броју и правима Срба и Албанаца у те две државе.

Каже и да је захвалан “нашем народу што држи главу високо погидигнуту”.

Поводом примедби дела друштва да је мање активан од народа, свештеника, навијача… одговара да је он председник републике и да су његове обавезе другачије.

“Ја морам да водим рачуна о интересима Србије”, поручује.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here