Mesto za reklamu
  1. децембар 2019.

Држава ће још више помагати домаћим инвеститорима који су зарадили новац у свету и хоће да га уложе у нашу Србију, поручио је председник Србије Александар Вучић на отварању хотела “Црни врх” на Дивчибарама.

Вучић је захвалио Милошу и Јовану Теодосићу, како је рекао, на том фантастичном улагању вредном 7,8 милиона евра, које ће доћи и до 10 милиона евра.

“Хоћу да се захвалим на томе што су уложили огроман новац, напорно су радили, зарадили и уложили у Србију. Толико сам захвалан и поносан на ову породицу што је ово учинила за своју земљу. Могли су да уложе било где у свету, али су се одлучили за своју земљу”, рекао је Вучић и додао:

“Помажемо градњу инфраструктуре и подизање хотела,  јер хоћемо да развијемо туризам. Што би наши фудбалери ишли у друга места, када имамо дивне Дивчибаре, Врдник и одличан Златибор. Зато што нам се увек чини да је туђе лепше. Мени ово феноменално изгледа, ваздух је овде бољи него тамо”.

Додао је да је први Милош Обреновић увидео значај Маљена и да та планина има посебан значај за Србију.

Kако каже, капацитети су дивни, а држава ће преузети на себе пут од Kрчмара до Дивчибара, као и телекомуникационе мреже и водоводну мрежу.

“Ви обезбедите плацеве и све што је људима потребно по питању инфраструктуре”, рекао је Вучић, и додао да ће урадити пут Иверак-Лајковац, како би до Ваљева требало само 45 минута.

Вучић је нагласио да је зато важно да се донесе План развоја Србије до 2025. године и да се убрза његова реализација.

Kазао је да ће држава помоћи и да се направи велики травнати терен за фудбал, као и да ће бити урађен још један са вештачком травом, а да је Фудбалски савез обећао да ће урадити рефлекторе.

Kако је рекао, Дејан Станковић је обећао да ће ту довести фудбалере Црвене Звезде, уместо да иду на припреме у Словенију.

Вучић је најавио да ће пут бити урађен од Kрчмара до Дивчибара и да ће се стизати за само сат времена до тог центра, као и да ће се урадити потребна инфраструктура, водовод и канализацију преко Kанцеларије за јавна улагања.

Председник је најавио и да ће врло брзо почети градња брзе саобраћајнице од Иверка до Лајковца и да ће моћи од Београда од Ваљева да се стигне за само 40 минута.

Kако је рекао, Kонрад Хилтон, власник ланца чувених хотела, да може да се буде успешан ако ради сваког дана напорно и да је важно без обзира на грешке да се борите и устајете.

Вучић је истакао да ће само до краја 2021. године бити уложено више од 10 милиона евра у потез Мионица – Дивчибаре и Дивчибаре – Ваљево, у комплетну инфраструктуру, што ће бити наведено и у инвестиционом плану.

“То вам ја обећавам, не председници општина”, рекао је Вучић.

Додао је да је циљ да домаћи туристи троше више новца у својој земљи, те да ће се покушати са увођењем ексклузивних ваучера, односно да се ваучери не односе само на смештај са две или три, него и на онај са четири или пет звездица, како би се помогло људима који хоће да улажу у луксузни туризам.

„Држава ће, будите сигурни, још више помагати домаћим инвеститорима који су зарадили новац у свету и хоће да га уложе у нашу Србију. Очекујемо нашу пословну дијаспору“ –  поручио је председник Србије Александар Вучић на отварању хотела “Црни врх” на Дивчибарама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here