Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Председник Александар Вучић одржао је консултације са најближим сарадницима поводом најновијих порука црногорског председника Мила Ђукановића везаних за статус СПЦ и српског народа у тој земљи. Сутра ће, како сазнаје Танјуг, одговорити Ђукановићу и изнети став Србије по тим питањима.

Председник Вучић је данас више сати разговарао са сарадницима о збивањима у Црној Гори и новим тоновима из Подгорице, пошто је председник Црне Горе Мило Ђукановић најавио могућност формирања цркве православних Црногораца.

Вучић је током викенда разговарао са политичким представницима Срба у Црној Гори и представницима свих српских удружења и организација, где је скренуо пажњу да Србија не може да ћути на оно што се дешава Србима у Црној Гори, али да су могућности Србије ограничене чињеницом да је реч о другој, незавинсој држави.

Оно што га је додатно забринуло, пренео је, јесте да се ови догађаји могу посматрати у контексту предстојећег пописа становништва у Црној Гори, те страховање Срба у тој земљи да је идеја да се њихов број “смањи”, те да су сви притисци Подгорице усмерени у том правцу.

После тог разговора уследила је, међутим, порука Ђукановића када је реч о положају и захтевима Срба и СПЦ, коју није упутио само Србима у Црној Гори, већ и Србији.

Ђукановић је, наиме, рекао да Црна Гора неће бити “принесена” на жртвеник Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here