Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић поручила је данас да су напори свих државних органа и институција усмерени на борбу против ширења коронавируса, а да су геронтолошки центри од посебног значаја у том ланцу јер у њима бораве суграђани који су највише подложни компликацијама проузрокованим овим вирусом.

Кисић Тепавчевић, која је са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем обишла Геронтолошки центар „Нови Сад“, истакла је да су у условима епидемије Ковид 19 геронтолошки центри прва брана одбране читавог здравственог система.

Министарка је напоменула да је због тога од нарочитог значаја подршка запосленима у тим центрима и свима онима који брину о најстаријим грађанима јер је њихов рад у условима пандемије тежак и мукотрпан.

Министарка је, говорећи о актуелној епидемиолошкој ситуацији у установама социјалне заштите, навела да је у 62 установе регистровано присуство Ковид 19, да се у већини случајева ради о спорадичном обољевању које је на време препознато, што је и допринело томе да се спречи ширење инфекције.

Кисић Тепавчевић је истакла да је Министарство у току 2020. године Геронтолошком центру у Новом Саду расподелило приближно 80 милиона динара и да је тим средствима финансирана адаптација установа, набавка медицинске опреме, као и намештаја. Такође, како је додала, Министарство ће наставити да подржава рад установа социјалне заштите у циљу унапређења квалитета услуга за кориснике и услова рада запослених.

Вучевић је исказао захвалност министарки на подршци Геронтолошком центру у Новом Саду, уз подсећање на то да је Град у последње четири године у ту установу уложио више од 90 милиона динара.

Он је рекао да ће Град и у наредној години издвојити значајна средства за рад те установе, којој је честитао на пожртвованости у раду и бризи за најстарије грађане.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here