Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Српска листа одржала је данас завршну предизборну конвенцију у Косовској Митровици, са које је поручено да 6. октобар треба буде празник српске слоге и јединства, као и да је глас за ту листу, глас за опстанак Срба на КиМ, живот и државу Србију.

Председник Српске листе Горан Ракић поручио је да се 6. октобра на Косову и Метохији полаже најтежи испит – испит српског јединства и слоге и изразио уверење да је ће српски народ на КиМ положити тај испит. Како је рекао, са њима су данас Срби из свих крајева КиМ, али и држава Србија и председник Александар Вучић.

“Видели смо поруку председника Вучића, али и ми имамо поруку да је народ са КиМ увек уз њега и Србију јер ми другу државу немамо”, рекао  је Ракић.

Потпредседник Српске листе Игор Симић поручио је да Срби на изборима 6. октобра треба да протерају све оне којима је приватни интерес испред националног и изаберу “војнике” који ће штитити Србе и српску децу на КиМ.

Симић је у новој спортској хали у Северној Митровици рекао да та борба неће бити лака и да Срби треба да донесу одлуку да ли ће ћутати када нападају Србе на целом Косову и Метохији.

Потпредседник СЛ Далибор Јевтић рекао је да су представници листе током кампање, као што чине и иначе, разговарали са грађанима, како би чули шта су њихови проблеми и да никада нису обећавали оно што не могу да ураде, већ су искрено и отворено говорили истину.

Како је рекао, борба Срба на КиМ за опстанак никада није била лака, али сада треба да одлуче да ли желе да остану на овим просторима, да опстану, да их буде више у будућности.

Да је важно да Срби буду јединствени, рекла је и декан економског факултета у Северној Митровици Тања Вујовић, која је позвала све да “сви као један несебично и свим срцем подрже Српску листу”.

Како је рекла, универзитетски професори студенте, осим струци и науци, уче да част и образ немају цену, да су то вредности које су скупље од живота. Како је рекла, она ће у недељу 6. октобра гласати за Српску листу и број 135 јер је то “морална обавеза свих нас”.

На скупу су говорили и кандидаткиња из Северне Митровице Миљана Николић, градоначелник Грачанице Срђан Поповић, а у програму су наступили чланови културно-уметничких друштава “Копаоник” из Лепосавића и “Венац” из Грачанице.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here