Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Вукота Говедарица предсједник СДС рекао је да у Републици Српској тренутно постоје идентични политички ставови у вези са чланством БиХ у НАТО и да не види могућност да било која парламентарна странка из Српске прихвати убрзани пут према овој војној организацији.

Говедарица је поручио да Српска и српски народ немају шта да раде у НАТО савезу и да ће слиједити све потезе Србије и заједно са њом доносити одлуке о даљем кретању.

„Република Српска је чамац који нема гдје да завеже уже, осим на брод који се зове Србија“, рекао је Говедарица новинарима у Добоју и додао да Бошњаци и Хрвати имају интенцију да се политички интегришу у НАТО, јер су Хрватска и Турска њене чланице.

Говедарица тврди да СДС никада није мијењао свој став о НАТО интеграцијама за разлику од СНСД-а.

Коментаришући приједлог Извршног комитета СНСД странкама из Републике Српске у парламенту БиХ да формирају чврсту коалицију за Српску, Говедарица је рекао да је политичкој платформи СДС-а из 2018. године дефинисано да је потребан усаглашен став и дјеловање са политичким организацијама које гледају Републику Српску и БиХ реалним очима из призме Српске и изражена спремност за разговоре без прејудицирања какви ће бити резултати.

Говедарица је поручио да је став СДС-а да се што прије изабере нови сазив Савјета министара БиХ, те да председавајући треба да буде Србин из Републике Српске.

„Био сам у праву када сам рекао да СДА мали проблем жели да ријеши тако што прави велики“, рекао је Говедарица и поручио да политички актери треба да „спусте лопту“.

Коментаришући политичку блокаду у Федерацији БиХ, Говедарица сматра да су потези СДА забрињавајући.

„Треба спустити лопту на земљу како би се изабрала власт у свим кантонима. Треба да се дефинише позиција изабраних представника у Дому народа федералног парламента, да се изабере и Савјет министара и Дом народа парламента БиХ како би профункционисала власт и почела се бавити проблемима грађана“, навео је Говедарица.

„Српска стварност“ / Срна /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here