Mesto za reklamu

19.05.2019.

Горици Поповић уручена је данас награда „Жанка Стокић” на свечаности у Народном позоришту.

Поповић је лауреат признања које носи име славне српске глумице Жанке Стокић, а које већ 17 година заједнички додељују Народно позориште, Компанија Вечерње новости и Град Пожаревац.

О награди је овог пута одлучивао жири у којем су били глумице Радмила Живковић и Наташа Нинковић, директорка Народног позоришта Ивана Вујић, писац Горан Петровић и Милорад Вучелић главни уредник Новости.

Горица Поповић је заједно са својим пријатељима, колегама и поштоваоцима који су били у публици прославила вредну награду интерпретацијом баладе „Мој пријатељ је умро” коју је написао Арсен Дедић, монологом из дела Верице Урошевић и ауторским сонгом из монодраме „Госпођа Милихброт”. Она је захвалила жирију и свима који су дошли да је подрже у, како је рекла, изразито радосном моменту.

„Захваљујем се и публици која ме трпи свих ових година. Стварно сам захвална и радосна. Знам да ме и Жанка чује сада и посебно ми је драго што сам у прилици да пролазим поред места у великом градилишту где је некада била њена кућа пре него што је срушена”, казала је Поповић.

Ивана Вујић је истакла да је бескрајно поносна што српско глумиште има величанствене диве.

„Овде су данас присутне Светлана Бојковић, Јелисавета Сека – Сабљић, Радмила Живковић, Горица Поповић…Звезде каквих је мало у Париској опери, а тако пуно у српском позоришту”, казала је Вујић.

У име жирија глумица Радмила Живковић је изразила задовољство што је њена колегиница са класе ушла у ред лауреата награде „Жанка Стокић”

О Горици Поповић су говориле њене колеге Светозар Цветковић, Тамара Драгићевић и Јелица Сретеновић.

Међу окупљенима у Народном позоришту били су глумица Аница Добра, редитељ Горан Марковић, певачица и музички уредник Радио Београда Биља Крстић, композитор Зоран Симјановић и многи други – преноси Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here