Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да ће извештај о Косову и Метохији бити јавно објављен, тако да ће сви посланици и медији моћи да се упознају с њим до седнице у понедељак, оценивши да ће њој присуствовати они који осећају одговорност према својим бирачима и који имају политичке ставове по питању КиМ.

На конференцији за медије у Скупштини, Гојковићева је додала да очекује да ће дебата бити садржајна и да ће трајати дуго, наводећи да ће први говорити и представити извештај о ситуацији на КиМ и дијалогу између Београда и Приштине од 2013. до 2019. године председник Србије Александар Вучић.

Она је рекла да ће после изгалања председника Вучића сви шефови посланичких група и посланици имати прилику да коментаришу извештај Канцеларије Владе Србије за КИМ и да изнесу своје ставове.

Маја Гојковић рекла и да је Канцеларија за КиМ обавестила да ће данас предати скупштини извештај и додала да се он односи на дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ.

Извештај ће, додала је, бити доступан свим посланицима, а биће објављен и јавно, тако да ће до почетка седнице сви заинтресовани моћи да се упознају с тим документом.

– Тиме ће се испунити услови да се посланици детаљно упознају са овим садржајним извештајем и с током преговора између Београда и Приштине – рекла је председница српске скупштине.

Она је оценила да они који унапред говоре да неће доћи на седницу у понедељак, 27. маја, сакривају чињеницу да је данас политичка храброст и мудрост да се има став о Косову и Метохији.

– Можда немају шта да кажу, па им је лакше да нападну оне који имају, а неки од њих желе да сакрију да су их посланици напустили док су они били ван парламента – рекла је Маја Гојковић.

Подсетила је да ће седница почети у 16 часова и указала да према пословнику сви које позове председница скупштине имају право да се обрате у парламенту и да учествују у дијалогу.

– Сматрам да је ово изузетно важна седница за Народну скупштину и позивам све посланичке групе да учествују – рекла је Гојковићева.

Она је навела да поједини посланици траже изговоре да на седницу не дођу, међутим, убеђена је да они својим бирачима дугују да дођу у понедељак, 27. маја, у Дом народне скупштине да изнесу своје ставове о важном питању.

– Ако у понедељак не дођу и не учествују у изузетно важној расправи, онда показују да им није важно шта грађани Србије мисле и да им није важно питање КИМ, као и да им је у овом тренутку важније ко ће седети у РЕМ-у – рекла је Маја Гојковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here