Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре на деоници ауто-пута Е-763 од Сурчина до Обреновца, на Коридору 11. Са поносом могу да кажем да спајамо две обале Саве, од данас, па наредних седам дана, рекао је Вучић.

Александра Вучића су представници Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, као и “Путева Србије” упознали са током радова.

“Са поносом могу да кажем да спајамо две обале Саве, од данас, па наредних седам дана”,рекао је Вучић.

Указао је да на деоници од 17,6 километара између Сурчина и Обреновца ради 650 радника. Када се та деоница заврши, Београд ће ауто-путем бити повезан са Чачком, Пожегом, Ужицем и западном Србијом.

“Ми ћемо пут Обреновац–Чачак у наредних месец дана потпуно да отворимо за саобраћај, што је за Колубарски округ, Ваљево, Лајковац, Мионицу, Љиг, огромно олакшање”, рекао је председник и додао да је за Београд  и даље проблем долазак до Обреновца, али да се зато ради секција која спаја ту општину са Сурчином.

Рок за то је био јануар 2020, али је са кинексом компанијом која изводи радове договорено да се они заврше до Светог Николе, како би људи за новогодишње празнике могли да рачунају на ауто-пут до Чачка.

Вучић је рекао и да ће 15, 16. или 17.  маја за саобраћај бити отворена Грделичка клисура.

За три месеца отвара се источни крак Коридора 10. “То је нешто што мења слику Србије. Показује колико је Србија напредовала и да може да иде брже и успешније”, навео је председник.

Обиласку радова присуствује и амбасадорка Кине Чен Бо.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here