Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Грађани који су у Београду протестовали испред зграде Народне скупштине Србије, разишли су се пошто су звиждањем и повицима испратили посланике који су долазили и када су одлазили на конститутивну седницу новог скупштинског сазива. 

Окупљени на протесту су скандирали „Уа!“ и „Издаја!“ и више других увредљивих порука, док су посланици, уз полицијско обезбеђење, после полагања заклетве излазили из Скупштине пред којом су металне ограде.

Имали су транспаренте с натписима „Уа, Вучићеве слуге“ и „Уа, лажни посланици“ и слично.

Лидер Покрета Доста је било, Саша Радуловић, сазвао је данашњи протест с циљем да се „блокирају фалсификовани посланици да конституишу фалисфиковану скупштину“.

Испред Дома народне Скупштине данас се окупило стотинак грађана који су протестовали,  а било је појачано и присуство полиције.

Учесници протеста, у једном тренутку су гађали зграду јајима и парадајзом, када су видели да посланици излазе из ње, пренела је Бета.

Полиција је покушала да напише казну лидеру Покрета Доста је било Саши Радуловићу, који је скуп организовао, јер је заустављен саобраћај испред скупштине. Међутим, од тога су одсутали када су окупљени потрчали ка огради испред зграде Скупштине.

Полиција је потом одвела кроз Пионирски парк једног демонстранта који је претходно скандирао служећи се мегафоном.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here