Mesto za reklamu

27.01.2020.

Амерички амбасадор у Немачкој и специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел оценио је за АП да је учињен добар напредак у објављивању Писма о намерама о обнови железничког саобраћаја и да верује да сви детаљи могу бити усаглашени следеће недеље. Марко Ђурић који је предводио српску делегацију каже да се нада конкретним решењима.

Амерички амбасадор у Немачкој и специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел оценио је за АП да је учињен добар напредак у објављивању Писма о намерама о обнови железничког саобраћаја и да верује да сви детаљи могу бити усаглашени следеће недеље.

“Данас смо постигли добар напредак у објављивању Писма о намерама о успостављању железничког саобраћаја између Београда и Приштине”, рекао је Гренел и оценио да су дискусије била довољно добре, па се разговарало и о другим темама.

Током недеље, најавио је Гренел, наставиће се рад дописивањем мејлом како би се завршило Писмо о намерама.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић, који је предводио делегацију Београд, рекао је да је састанак био продуктиван.

“Надам се да ћемо у наредном периоду доћи до конкретних решења која ће олакшати кретање људи и робе, а привреди и грађанима донети корист”, рекао је Ђурић, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Представник делегације Приштине Џем Весељи рекао је, како наводи АП, да су разговори били веома добри и да је договорено да се успешно окончају у наредним данима.

Премијер Косова у оставци Рамуш Харадинај оценио је да споразуми о обнављању железничког и авио саобраћају нису штетни за Косово, наводећи да ће договор о железничком саобраћају приморати земљу да поправи свој жезенички систем, који је у очајном стању.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here