Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Група млађих Албанаца украла је и запалила заставу Србије са споменика палим борцима у српском селу Прилужје, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Како се наводи у саопштењу, они су искористили ситуацију што у селу није било струје услед јаког невремена и око 16 сати упали у насеље, дошли до споменика са српском тробојком, покидали ланац и украли заставу, коју су потом запалили у улици која води ка албанском делу села.

Њихов чин, како се истиче, приметили су мештани који су чули како певају албанске песме. Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај.

“Реч је о још једном притиску и провокацији на рачун Срба у овој већински српској средини која има за циљ да их онеспокоји и протера са кућног прага. Kанцеларија за Kосово и Метохију најоштрије осуђује овај вандалски чин албанских изгредника који показује да у албанском друштву нема ни трунке поштовања за вредности српског народа”, каже се у саоопштењу.

Поред кућа и храмова СПЦ, који се учестало налазе на мети екстремиста, вандализују се и ломе српска гробља и споменици.

“Док се Срби и званични Београд труде да омогуће миран суживот српског и албанског народа у покрајини, албански представници оваквим неделима руше све мостове помирења. Такви чинови инспирисани су антисрпском реториком Приштине и Аљбина Kуртија који жели да на KиМ нема више Срба”, закључује у саопштењу Канцеларија за КиМ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here