Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Група америчких конгресмена, упутила је писмо председнику САД Џозефу Бајдену у којем се жале на политику председника Србије Александра Вучића, наводећи да су забринути за политичку ситуацију у Србији и утицај које би такво стање могло да има на Западни Балкан и Европу, преноси Танјуг.

У писмо које су потписали конгресмени: Раџа Кришнаморти, Ричи Торес, Дејвид Сислин, Јан Шаковски, Џејмс Мекгаверн, Џим Коста, Мајк Гигли апостррофира се потреба да се САД, како наводе, активније ангажују у сузбијању корупције у Србији, спречавању гушења слободе медија и организовању слободних и фер избора.

Они су позвали Бајдена да размисли о употреби извршне наредбе 14033, која подразумева „блокирање имовине и забрану уласка у САД за особе које утичу на дестабилизацију ситуације на Западном Балкану”.

Потписници наводе да би то било корисно, јер би се тиме подстакло, транспарентнија и одговорнија владу Србије, која поштује демократију, људска права и владавину права”,

Сви конгресмени потписници писма су чланови обавештајног или спољнополитичког одбора америчког конгреса , а истовремено су лобисти за бошњачке и албанске интересе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here