Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

На граничним прелазима са Мађарском, Хоргош и Келебија, као и на прелазу Батровци са Хрватском, формиране су дуже колоне путничких возила на излазима из тих земаља, због чега треба очекивати пар сати задржавања, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Због великог прилива возила задржавања су дужа на излазу из Мађарске на њиховим излазним терминалима, међу зона са том земљом је пуна, па се возачима препоручује да користе мање фреквентне прелазе са Мађарском, као што је Бачки Брег.

За путничка возила од 7-19 сати отворени су гранични прелаз Бајмок, Бачки Виногради и Ђала.

На излазу из Хрватске формирана је дужа колона путничких возила, зато су свеукупна задржавања путничких возила дужа. Алтернативни прелази са овом земљом су ГП Шид, ГП Луба или ГП Сот.

На граничним прелазима у Србији нема задржавања.

Киша и мокри коловози у централним, западним и југоисточним крајевима, слаб снег у планинским пределима и повремено јачи удари ветра у кошавском подручју у овим данима појачаног саобраћаја повремено ће утицати на успорено одвијање саобраћаја уз честе застоје и краће прекиде.

Како смо ближи новој години и божићним празницима возачима ће бити потребно више времена за свакодневну вожњу и она уобичајена путовања, зато из АМСС саветују да се крене раније како би возачи смањили нервозу за воланом, која је углавном узрок саобраћајних прекшаја, али и саобраћајних незгода.

Посебно упозоравају возаче да буду опрезнији када пролазе кроз стенске усеке и клисуре јер су ових дана и одрони учестали.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here