Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Све су веће гужве у Ковид амбулантама, чекања су вишесатна. Што указује на нагли пораст пацијената са симптомима карактеристичним за вирус Ковид 19. Примера ради ковид амбуланта у Сремској Митровици већ десет дана ради измењим режимом рада, а како је тенденција пораста оболелих и број здравствених екипа ће се у наредном период повећавати.

Редови у чекаоницама Ковид амбулатни су свакодневна појава, последњих дана. Грађани су свесни присуства овог вируса и неретко се опредељују на тестирање.

У Срему се епидемиолошка ситуација оцењује као неповољна са тенденцијом погоршања, што указује да смо на почетку јос једног таласа Короне вируса.

Из дана у дан повећава се број пацијената са респираторним инфекцијама и повишеном телесном температуром, што са собом повлачи и већи број тестирања на корону. Из тог разлога измењено је и радно време митровачке ковид амбуланте.

Како струка каже висок је број оболелих, чак 70 одсто тестираних добијају позитиван тест, али клиничке слике су нешто лакше, те је и потреба за хоспитализацијом мања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here