Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек изјавио је да је данас у “Белекспо центру” планирана вакцинaција 2.200 грађана, који ће моћи да приме прву дозу руске вакцине “Спутњик В”.

Ђерлек је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) рекао да ће широм земље прву дозу вакцине примити 19.132 грађана, а другу дозу 50.252.

Према његовим речима, до сада је одрађено 80 одсто прве фазе плана имунизације и 45 одсто друге фазе, с тим што се још нису вакцинисали сви грађани запослени у просвети, полицији и војсци.

Достићи ћемо милион датих доза, што је невероватно за нашу земљу. Не смемо да се опустимо јер прва доза није довољна да заштити од болести, морамо да се придржавамо свих мера и кад примимо и другу дозу, поручио је он.

Државни секретар је нагласио да сваког грађанина чека друга доза, а они који желе одређену вакцину, морају да сачекају док не стигне у нашу земљу.

Може се променити избор вакцине, али је најбоља она коју можете данас да примите јер морамо што више људи да вакцинишемо, указао је Ђерлек и поновио да вакцина неће решити цео проблем сa COVID-19.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here