Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Наша тенисерка Олга Даниловић завршила је учешће на Аустралијан опену поразом у другом колу од Шелби Роџерс. Даниловићева је изгубила од Американке резултатом 6:2, 6:3 после нешто више од 70 минута игре.

Олга ипак неће тужна напустити Мелбурн, штавише, биће веома задовољна након свог првог учешћа на неком од четири највећа турнира и великог тријумфа над 16. носитељком Петром Мартић.

Очекивано је било да ће после тог тријумфа доћи до емотивног пражњења код наше играчице, што се осетило од самог почетка.

Вероватно мало и уморна од тог сусрета, Олга је ушла споро у окршај са са Американком, која је користила искуство да одмах начне нашу репрезентативку. Роџерсова је већ у уводном гему направила брејк, и то са “нулом”, чиме је најавила оно што ће се дешавати у првом сету.

Даниловићева није успевала да пронађе ритам, играла је далеко слабије него пре два дана и поени и гемови су се за противницу низали у серијама.

Остварени резултат Даниловићевој ће, осим позамашног чека, донети и скок на ВТА ранг-листи, и од следећег понедељка ће бити између 150. и 160. позиције на свету.

Први од четири највећа турнира у сезони на програму је од 8. до 21. фебруара, игра се за наградни фонд од 71.500.000 аустралијских долара, а титулу брани Софија Кенин.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here