Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Шеф дипломатије Црне Горе Срђан Дармановић оптужио је Србију да се меша у унутрашње ствари те земље и поручио да ће се, како је рекао, за ову ситуацију наћи решење.

“Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић зна да се у Црној Гори не води антисрпска политика, али изјаве политичара служе другим циљевима”, казао је црногорски шеф дипломатије Срђан Дармановић.

Дармановић је, након састанка са грчким колегом Николасом Дендиасом, казао да се Црна Гора води државним интересима и да је препозната по политици добросуседства.

Према његовим речима, неминовно је да се мора разговарати о примени Закона о слободи вероисповести и истиче да су потписани уговори са свим верским заједницама, те да се то мора учинити и са СПЦ.

“Митрополија црногорско-приморска има своје мишљење о Закону, користи своје право на протесте и то је оно сто имамо на дјелу. Постоји мијешање Србије у наше унутрашње ствари, али наћи ће се рјешење и за ову ситуацију”, поручио је Дармановић, преноси портал Побједа.

Он је јасан да се односи државе и цркве морају регулисати законом, а сигуран је да ће тада многе изјаве постати излишне.

“Колико ће то узети времена, то ћемо да видимо, свака ситуација мора имати своје рјешење. Не треба имати осјећај драме и то је најбољи пут за рјешавање сутуације”, истакао је Дармановић.

На питање да појасни шта је тачно урадио министар саветник у црногорској амбасади у Београду па су због тога најавили да ће према њему бити примењиване одређене дипломатске мере, Дармановић је казао да Црна Гора никада не би посезала за оваквим одговором да се не ради о озбиљним стварима.

“То није наш начин вођења политике према сусједима. Амбасада је обавијештена о свему. То што се земље одлучују на реципроцитет, то је друго питање, али ми смо урадили оно што смо мислили да је примјерено”, објаснио је Дармановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here