Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић рекао је данас током сусрета с високим представником међународне заједнице за Босну и Херцеговину, Кристијаном Шмитом да Србија придаје велики значај односима са БиХ, као важним суседом и спољно-политичким партнером са којим имамо веома развијену сарадњу у свим доменима.

Дачић је додао и да Србија поштује интегритет и целовитост БиХ‚, те напоменуо да је од великог значаја балансиран приступ и пуно разумевање свих аспеката односа народа.

Такође је изразио уверење да Србија и БиХ у будућности могу неупоредиво брже да развијају своје економске везе и односе.

Дачић и Шмит су разменили мишљења о тренутној политичкој ситуацији у региону са нагласком на напретку Босне и Херцеговине, Србије и других земаља Западног Балкана према Европској унији.

Шмит је навео да је функционалност државе Босне и Херцеговине неопходан фактор како би се досегао ниво на којем јој више неће требати међународна помоћ, што је кључно и за напредак ка ЕУ.Истовремено, Шмит је изразио подршку иницијативама усмереним ка регионалној сарадњи на Западном Балкану, што представља корак напред на путу ка ЕУ, где, по његовом мишљењу, регион и припада.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here