Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић поручио је данас да званични Београд поздравља одлуку Подгорице да отвори границе држављанима Србије за улазак у Црну Гору, уз негативан ПЦР тест.

Дачић је у изјави за Телевизију Прва рекао да се не сме дозволити да границе између две земље буду затворене, јер су оне имале изванредне односе током свих ових векова.

Он је истакао да, ипак, не саветује ником да путује било где, пре свега због епидемиолошке ситуације и зато што је најсигурније провести одмор код куће.

Дачић је подсетио на то да је Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19 предложио Влади да донесе одлуку да сви грађани који у Србију долазе са територије Хрватске, Северне Македоније, Бугарске и Румуније треба да имају негативан ПЦР тест који није старији од 48 сати.

Њима није забрањен улазак, само се захтева ПЦР тест. Србија је била отворила границе за све странце, без теста. Сада ове мере мало дефинишу и неке наше односе у региону. То су мере које и они примењују према нашим грађанима. Нису само реципрочне мере у питању, објаснио је он. Србија је, како је напоменуо, изузела Црну Гору из ове одлуке.

Дачић је пренео да се на седници Владе није разговарало о куповини вакцине против COVID-19, уз напомену да ће о томе одлучивати здравствене власти.

Грађанима ће бити доступне безбедне и ефикасне вакцине које прођу све сертификате наших акредитивних тела, нагласио је Дачић и поручио да никада нећемо предложити вакцинисање људи које није безбедно.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here