Mesto za reklamu

04.08.2020.

Социјалистичка партија је поуздан коалициони партнер. Много тога доброг смо остварили заједно са СНС-ом и сматрам да је у интересу Србије да наставимо рад, али одлука о томе је свакако на Александру Вучићу као победнику избора.

То је за „Новости“ поручио шеф дипломатије и лидер социјалиста Ивица Дачић, реагујући на оцену премијерка Ане Брнабић да „Вучић најозбиљније размишља о уласку у коалицију са лидером Српског патриотског савеза (СПАС) Александром Шапићем“.

Гостујући у јутарњем програму телевизије „Пинк“, она је рекла да је Вучић веома разочаран у неке њему блиске људе и да је тешко поднео подршку коју су њихови коалициони партнери из СПС-а дали протестима опозиције у Београду.

„Вучић мисли да Шапићу много тога недостаје, да мора још да учи и да ради, али да је оно што цени код њега борбеност. Шапић је показао да жели и да уме да се бори, и то је показао у тренуцима када се наши коалициони партнери, пре свега мислим на СПС, нису тако борили, као и неки из СНС-а“, навела је Брнабићева.

Испричала је да је на недавној седници председништва СНС-а Вучић тражио од страначких сабораца да се изјасне о четири опције у вези са будућим партнерством у Влади. Прва је да СНС буде у коалицији са СПС-ом, друга да буду у коалицији са Шапићевим СПАС-ом, трећа да уђу у партнерство и са СПС-ом и са СПАС-ом, и последња опција – да СНС буде сама уз подршку мањина.

„Ја сам гласала да СНС формира власт са мањинама. Заиста мислим да би то била најбоља могућа опција за Србију“, навела је Брнабићева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here