Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да позивање осумњичених пред Специјални суд за злочине ОВК представља почетак истражних радњи и додао да се нада да ти злочини неће остати некажњени.

Дачић је новинарима у Београду рекао да се нада да ће ти злочини бити кажњени, без обзира на то колико резерви има према разним међународним судовима, који су углавном судили Србима, а не другим народима на простору бивше Југославије за злочине против Срба.

“Очекујемо да се та пракса промени. Не бих за сада коментарисао ништа више, имајући у виду да се та тема на Косову и Метохији злоупотребљава у смислу одређених политичких игара унутар унутрашње политичке сцене Косова и Метохије, а велико је питање да ли ту заиста и постоји неки сукоб између њих”, казао је Дачић.

Додао је да је сигурно то да сви мисле исто када је у питању независност Косова и сви мисле исто када је у питању ОВК, односно сви оправдавају злочине ОВК према Србима.

Министар је навео да су данас и Тачи и Харадинај истакли значај онога што је Међународни суд правде урадио пре неколико година када је донео саветодавно мишљење.

Како каже, Тачи је данас рекао и да је то највећа међународна победа Косова.

“Жалосно је што су ту међународну помоћ извојевали користећи лошу одлуку и Тадића и Јеремића у то време, имајући у виду да је лоше постављено питање дало и такав одговор”, навео је шеф српске дипломатије.

Како каже, Београд наставља борбу до краја, што значи да ће се борити да се изнађе праведно, компромисно решење за проблем Косова и Метохије.

“Надам се само и желим да се не заврши као са овим другим судом – Међународним трибуналом за злочине у бившој Југославији, који је на крају крајева служио само за осуду Срба”, навео је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here