Mesto za reklamu

27.12.2019.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић апеловао је вечерас на мир и избегавање сукоба и инцидената поводом последњих догађаја у вези са усвајањем спорног Закона о слободи вероисповести у црногорском парламенту.

Дачић је у емисији „Око“ РТС-а рекао да Црна Гора и Србија никада у историји нису ратовале и да су увек биле на истим странама, додајући да је ово најгори тренутак у односима два народа, преноси агенција Танјуг.

Он је рекао да је председник Александар Вучић пре два дана телефоном разговарао с црногорским председником Милом Ђукановићем и том приликом му скренуо пажњу с колико забринутости Србија прати догађања у Црној Гори.

Дачић је додао да не зна шта је Ђукановића натерало на доношење спорног закона, оценивши да он игра на нову карту стварања у Црној Гори нове већине на основу антисрпства.

Дачић је рекао да је закон који је усвојен у црногорском парламенту директно уперен против Српске православне цркве, као и да је још један доказ да власт у Црној Гори Србе сматра реметилачким фактором.

„Апелујемо на мир без сукоба и инцидената и на јединство српског народа. Надамо се да ће разум превладати и да неће бити сукоба. У питању је друга држава, ми се не мешамо у њихова унутрашња питања, али бранимо интересе нашег народа“, истакао је Дачић.

Он је упозорио и да испади попут оног који је данас приредио лидер Двери Бошко Обрадовић у Скупштини Србије неће помоћи у решавању питања везаних за СПЦ у Црној Гори, нагласивши да таква питања морају пре свега да се решавају у самој Црној Гори.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here