Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић почео је данас петодневну посету Русији полагањем венца на Гроб незнаном јунаку у Александровском саду, крај зидина Кремља, јавља Спутњик.

Осим Дачића, коме је ово прво службено путовање од када обавља функцију председника републичког парламента, цвеће су положили и чланови српске делегације – председник Групе пријатељства са Русијом Милован Дрецун, председник посланичких група Ђорђе Милићевић, потпредседница парламента Елвира Ковач, као и амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански.

Дачић ће се у Москви састати с председницима оба дома руског парламента и обратити посланицима.

Према најавама, предвиђено је да се током посете сретне и с руским министром спољних послова Сергејем Лавровим, министром одбране Сергејем Шојгуом, као и потпредседником руске владе Јуријем Борисовим.

Дачић ће после Москве посетити и северну руску престоницу, где ће присуствовати Петербуршком међународном економском форуму, који се одржава од 2. до 5. јуна.

Дачић је рекао да је та посета веома важна и да је њен циљ унапређење односа две земље.

“Мислим да је то важно пре свега због наших свеукупних односа. Ова посета ће бити на трагу значајно унапређеног нивоа наших међусобних односа”, рекао је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here