Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да је Србија била јасна да жели компромис у решавању косовског проблема и да жели дијалог, али “не прихвата наметање унапред припремљених решења”.

“Међутим, Приштина не само да не жели компромис, него лажу, цела им је политика заснована на лажима. Они нешто потпишу и онда не желе да то спроведу, као што је случај са Бриселским споразумом и Заједницом српских општина”, рекао је Дачић за ТВ Прва.

Према његовим речима, поставља се питање сврсисходности таквог дијалога у којем “не знате да ли сте се нешто договорили”.

Он је рекао да Приштина мисли да ће Србија бити слаба као некада и да ће “морати да прихвати нешто под притиском и уценама”.

“Зато им смета јака Србија”, рекао је Дачић, наводећи да је пре осам година Србија била у изузетно неповољном положају, али је затим успела да преокрене ситуацију, па је 18 земаља повукло признање Косова.

На питање да ли Србија наставља кампању повлачења признања Косова, он је рекао да је прихватила оно што је (специјални представник америчког председника за дијалог Београд и Приштине) Ричард Гренел тражио “како не би испало да ми ометамо дијалог”.

“Ми смо прихватили тај неки мораторијум, али пратимо ситуацију како се Приштина понаша”, рекао је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here