Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић одржао је онлајн састанак са делегацијом Венецијанске комисије, на челу са председником Комисије Ђанијем Буквикијем на коме се разговарало о процесу уставних реформи у Србији, саопштено је из Дачићевог кабинета.

Ивица Дачић је рекао да су данашњи састанци веома важан део укупне процедуре доношења уставних амандмана, која је већ прошла неколико битних фаза и поновио да се Србија трудила да осигура транспарентност и отвореност тог процеса, пре свега кроз организацију бројних јавних расправа.

Након јавних расправа Одбор за уставна питања и законодавство унео је одређене измене у текст нацрта Закона о изменама и допунама Устава, на основу материјала прикупљеног приликом јавних расправа, који су послати Венецијанској комисији, наводи се у саопштењу.

На састанку Дачић је изразио наду да ће Венецијанска комисија приликом предстојеће 128. пленарне седнице у Венецији размотрити упућене нацрте Закона и амандмана, као и да ће дати званично мишљење о истима.

Председник Венецијанске комисије Ђани Буквикијо наговестио је да ће мишљење известилаца на наредној седници Комисије бити врло повољно за Србију и да је уверен да ће као такво бити и усвојено.

Ивица Дачић је изразио жаљење што се сусрет одржава онлајн, а не уживо како је раније планирано, због сложених епидемиолошких околности и захвалио се свим члановима Комисије на интересовању за успех процеса измене Устава Републике Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here