Mesto za reklamu

01.06.2022.

Председник Скупштине Србије у техничком мандату Ивица Дачић изјавио је данас да је одуговлачење са конституисањем Владе и почетком рада новог сазива парламента резултат захтева европских институција и парламентараца у међустраначком дијалогу власти и опозиције, да се продуже рокови за подношење различитих приговора, тужби и жалби.

Дачић је у јутарњем програму ТВ Прва рекао да на сваку одлуку сада свако има 72 сата да размисли да ли ће да поднесе жалбу, тужбу или приговор.

“Сигурно је да ће бити притисака, а кад ће бити заказана седница парламента то је тренутно већа дилема”, поручио је Дачић.

Истакао је да се још чека да истекну 72 сата, јер су послати приговори на поновљене изборе у Великом Трновцу.

Поводом решавања спорних питана са Приштином, Дачић је поручио да вођење спољне политике није питање љубави или мржње, већ државних интереса, а то је шта Србија добија, а шта губи.

Када је реч о набавци гаса од Русије, председник Скупштине је подсетио на добре односе са том земљом.

“Кад год је нешто требало ја сам звао (министра спољних послова Русије Сергеја) Лаврова, он се увек јавио”, рекао је Дачић додајући да се не јаве сви и да је тешко доћи до важних људи.

Напоменуо је да не зна колика ће бити цена руског гаса за Србију, али је уверен да ће бити знатно повољнија, него другим земљама због добрих односа две земље.

Он је нагласио да је седница Скупштине морала бити одржана у уторак, јер по Уставу, председник Републике мора да положи заклетву у парламенту.

Да седница није одржана, било би то кршење Устава, рекао је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here