Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић данас је са шефом Делегације Европске уније у Србији, амбасадором Семом Фабрицијем, разговарао о другој фази међустраначког дијалога која ће започети видео састанком у понедељак, 1. марта.

У саопштењу Скупштине Србије наводи се да ће, осим Дачића и председавајућег Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвида Мекалистера, на том састанку учествовати и Владимир Билчик, Тања Фајон, Кнут Флекенштајн и Едвард Кукан.

Фабрици је истакао важност коју ЕУ придаје наставку међустраначког дијалога и поздравио његов почетак.

На интересовање Фабриција у вези са предлогом који је Влада упутила Народној скупштини, а који се односи на измену Устава у делу који се тиче правосуђа и избора судија, Дачић је упознао амбадасадора са процедуром промена Устава, објаснивши да се ради о комплексном процесу који подразумева одржавање референдума.

Дачић је информисао Фабриција да је на дневном реду скупштинског заседања Закон о потврђивању Споразума о статусу између Србије и ЕУ о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Србији (Фронтекс) и да ће се Скупштина данас изјаснити о том акту.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here