Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се у Москви с потпредседником Владе Руске Федерације Јуријем Борисовим.

Данашњи састанак копредседника Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Републике Србије и Руске Федерације одржан је у циљу припреме за наредно заседање Међувладиног комитета које ће бити одржано почетком марта 2020. године у Казању, саопштило је Министарство спољних послова

На састанку је разговарано о широком спектру тема које су обухваћене радом Међувладиног комитета за трговинску, економску и научну и техничку сарадњу, попут сарадње две државе у области енергетике.

Посебно је било речи о снабдевању гасом, сарадњи у области пољопривреде, индустријске производње, изградње железничке инфраструктуре, научно-технолошкој сфери и иновацијама.

Разговарано је и о другим питањима из домена билатералних односа. Изражено је задовољство растом економске сарадње и реализованим обимом трговинске размене у протеклој години.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here