Mesto za reklamu

10.05.2019.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је да ће надлежни органи те земље пажљиво проучити пресуду за “државни удар” у Црној Гори.

Ово је прва знанична реакција Србије на пресуду којом су осуђени лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић, на по пет година затвора, а возач Михаило Чађеновић на годину и шест мјесеци. Осим њих, осуђено је више српских држављана на казне затвора од годину до осам година затвора.

Ми не можемо да се мијешамо у првостепену пресуду, али ту свакако има доста чудних ствари и надлежни органи Србије ће пажљиво проучити пресуду. Србија има обавезу да заштити и пружи помоћ сваком нашем грађанину и припадницима српског народа”, рекао је Дачић у изјави за портал „Борба“.

Едуар Шишмаков осуђен је на јединствену казну затвора од 15 година за кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају, а Владимир Попов на јединствену казну затвора од 12 година за иста кривична дјела.

Оптужени Братислав Дикић осуђен је на јединствену казну од осам година за кривична дела тероризам у покушају путем помагања и стварањем криминалне организације, а Предраг Богићевић за иста кривична дела осуђен је седам година.

Немања Ристић осуђен је на јединствену казну затвора од седам година за кривична дела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, Србољуб Ђорђевић и Милан Душић на по годину и по затвора, Бранка Милић на три године затвора, Драган Максић на годину и девет месеци затвора. Кристина Христић осуђена је на условну казну затвора.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here