Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да се злочини почињени у Другом светском рату, а посебно у логору Јасеновац, никад неће и не смеју заборавити и да истина о томе треба да се шири у свим институцијама које треба да бележе и памте злочине.

Ивица Дачић је на свечаној академији поводом обелеежавања Међународног дана Холокауста истакао да су званичници Хрватске те активности Србије дочекали негативно, малтене “на нож”.

Ово није усмерено ни против Хрватске, ни против било које друге земље на свету, него против ревизије историје, рекао је Дачић.

Како је нагласио, Србија је против ревизије историје у том случају, исто као и кад су у питању покушаји да се у земљи сарадници окупатора “промовишу у хероје”.

Треба да дигнемо глас против ревизије историје, јер ако то не урадимо историја се, нажалост, може поновити, упозорио је Дачић.

Дачић је преживелим заточеницима логора и потомцима жртава Холокауста поручио да нису сами и препуштени забораву и да ће Србија учинити све у борби против ревизије историје и оживљавања неонацистичке и неоусташке идеологије у региону.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here