Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић састала се данас са министром културног наслеђа и активности и туризма Републике Италије Дариом Франческинијем у Венецији, где се одржава 17. међународно Бијенале архитектуре у Венецији.

Гојковић је упутила честитке на организацији Бијенала у веома изазовним околностима пандемије, истичући да овај догађај представља важну прилику за културну размену и подстицај активности упркос пандемији.

Она је истакла да су билатерални односи Републике Србије и Републике Италије добри, као и да су две државе потписале документ о стратешком партнерству, што је омогућило да додатно унапредимо билатералне односе у свим областима, па тако и у култури и нагласила да је Србија спремна на даље унапређење сарадње.

Франческини је такође нагласио да су односи између двеју земаља добри, као и да постоји велики интерес за сарадњу, посебно у области културе и свим другим сегментима што може да допринесе повезивању двају народа.

Гојковић је захвалила Италији на подршци Србији на европском путу и изразила наду да ће Србија наставити да остварује напредак, а Франческини је указао да ће Италија и у наредном периоду да пружа подршку Србији.

Говорећи о сарадњи у области културе, Гојковић је изразила уверење да ће ускоро бити потписан споразум о сарадњи у области кинематографије.

Министарка културе и информисања је указала да у Србији ради импозантан број италијанских компанија, које у оквиру свог друштвено одговорног понашања помажу културне установе у Србији.

Гојковић је захвалила на позиву да буде на свечаној церемонији отварања 17. међународног Бијенала и навела да је Србија искористила прилику да буде присутна на престижној манифестацији, на којој је представља тим младих архитеката.

Она је указала на то да је Србија успела да уради велике кораке и да је пре неколико месеци отворила установе културе уз поштовање мера, и уметнике ставила на листу приоритета за вакцинисање, што је допринело отварању установа културе.

Гојковић је позвала министра Франческина у званичну посету Републици Србији, наводи се у саопштењу Министарства културе и информисања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here