Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је максималних педесет бодова на Словакиарингу И по други пут се током овог тркачког викенда попео на победничко постоље.

Након четири убедљиве победе у Хрватској и Словачкој, српски ас са прикупљених 100 бодова, заузима прво место у генералном пласману ТЦР Источна Европа.

Наш возач М1РА тима у сарадњи са НИС Петрол Рацинг Тимом у другој трци остварио је убедљиву победу, а овога пута за собом је оставио другопласираног Чеха Јахима Галаша. Борковић је и на другој трци доминирао током целе вожње, иако је у последњим круговима успорио темпо како би сачувао гуме које су током суботње трке страдале и биле на граници пуцања од додатне тежине аутомобила и високе температуре.

Пол позиција у обе трке које је Панчевац освојио захваљујући сјајној вожњи у квалификацијама, као и одличан старт, допринели су да Борковића није могло да заустави ни то што су Хјундаи аутомобили били спуштени на 95% снаге мотора, уз додатних 60 килограма за нашег возача и вишег аутомобила.

“Био је ово још један сјајан викенд. Није било лако доћи до Словачке због епидемиолошке ситуације, али сав труд мог тима да се набаве сви потребни папири се исплатио и ја сам им неизмерно захвалан на томе. Ја сам у обе трке одлично стартовао и то је било пресудно за тријумф, а послушао сам и савете тима да мало спустим темпо, сачувам гуме и сигурном вожњом узмем максималан број бодова.”

“Оно што нас сада чека је Чешка и чувена стаза Брно. Надам се да неће бити оволико препрека да до тамо стигнемо и да ће ми једина брига бити противници на стази”, рекао је Борковић након другог тријумфа на Словакиарингу.

Следећи тркачки викенд биће одржан у Брну 5. и 6. септембра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here